Fluturi albaştri

Eşti în autocar, spre un oraş mare şi revoltat. Nu ai chef. Mintea îţi stă la acasă, la pisica mică şi neagră precum cafeaua băută cu ea la picioare. La finalul de semestru al minionei. La toate câte sunt de rezolvat, încă.

Şi în mijlocul acestor idei, se aşază lângă tine un bărbat tânăr, pe care-l ştii de când erai mică şi el necăsătorit, pe când îţi repara calculatorul şi te învăța să-l foloseşti. Pe care îl recunoşti mereu şi-i zâmbeşti pe stradă, fără să ai habar dacă îşi mai aminteşte cum te cheamă, unde stai. Cu care nu ai schimbat prea multe vorbe, doar câte-o glumă, o întrebare inocentă, două-trei zâmbete. Pe care l-ai văzut adesea cu soţia de mână, apoi cu copilul în cărucior, şi ai avut dileme, dacă să-l mai saluţi sau nu, faţă-n faţă cu încruntările ei.

De care ţi-e drag, inexplicabil şi fără rezolvare. Stând aşa, lângă el, fiecare privind în gol, te întrebi de ce. Nu ştii cum şi ce gândeşte, dacă e romantic, vorbăreţ sau ursuz. Dacă îi place ciocolata albă şi muzica jazz. Dacă se uită la seriale şi citeşte beletristică. Dacă seara, ajuns acasă, ia copilul din braţele mamei sau îşi ia o bere şi pretinde cina.

De prezenţa căruia te bucuri viu, zâmbind ascuns şi privind pe furiş grijile de pe frunte. Din existenţa căruia furi căldură şi voioşie, imaginându-ţi cum se simt degetele lui pe palmele tale îngheţate.

Pe care l-ai întreba ce mai face, cât de mare e copilul, unde lucrează şi dacă e fericit. Pe care te bucuri că îl ai aproape, fizic, tăcut. Pe care-l laşi să trezească fluturi albaştri, ca ochii lui, când se mişcă şi-ţi atinge coapsa sau genunchiul, pentru o secundă, până se retrage puţin, doar cât să poată trece soarele printre voi. Pe care-l şimţi, îi simţi conturul intersectându-se cu al tău.

Coboară în primul oraş şi-ţi spune „Pa-pa”. Îi urezi „O zi frumoasă” cu cel mai frumos zâmbet pe care îţi închipui că îl ai de-o vreme. Rămâi privind pe fereastră, încercând să înţelegi de ce ţi-e încă drag, ce ţi-a făcut omul ăsta atunci, când erai mică şi el necăsătorit.

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.