Experiment: eșarfa

Context: Azi, zona Universitate. Două femei tinere. Ambele poartă paltoane – unul roșu și unul aproape alb. Ambele au umbrele asemănătoare. Păr deschis la culoare, ochi verzulii-albaștri. Ambele poartă pe cap câte-un șal cu model floral, de culoarea untului de arahide. Vorbesc mult și merg apăsat, spre un loc pe care pare că-l știu precis.

Cei mai mulți oameni le urmăresc cu privirea. Da, sunt frumoase, dar cât să vezi în spatele unor cizme înalte și a unor haine groase?… Mai degrabă le urmăresc pentru  că sunt altfel. Nu e o femeie, rătăcită, purtând un șal într-un mod care e imediat asociat cu lumea islamică (deși, la drept vorbind, există diferențe mari între cum își puseseră ele șalul și cum îl poartă celelalte, ca stil, culori, materiale cel puțin), prin centrul revoluționar al Bucureștiului. Sunt două. Care pare că vin din aceeași lume, din același context. Seamănă. Ce-i cu ele?

Inside: Eram două zăpăcite de studente, încercând să piardă vremea, să cumpere „pene” și să bea o cafea bună. Românce. Ortodoxe. Neorganizate. Nu mă deranjează decât rar privirile oamenilor, dacă nu se materializează în reacții ostile. Totuși, m-am simțit închisă într-un balon de către ceilalți, de parcă se aștepta de la mine să fac ceva „ciudat”(definiți-vă singuri conceptul) în orice moment. N-am făcut. SpringTime Universitate e întreg și vinde tarte bune!

Reclame

3 păreri la “Experiment: eșarfa

  1. Holaa! Ca sa incep cu inceputul :D, ce fel de tarte? 😛
    Frumos context; tu ce esarfa aveai? 🙂 Sigur ca societatea ne eticheteaza si ne urca intr-un raft, potrivit ideilor ei si se asteapta sa reactionam potrivit apucaturilor raftului.
    Fii tu, iubeste, spera, crede, zambeste, lupta etc. Fii tu! Nimic altceva nu conteaza la fel de mult.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s