Potrivit

E ciudat cum ne potrivim unii cu alții. E amuzant că niciodată complet, deși avem impresia. Sau am vrea asta.

IMG_2711

Cu unii oameni ne potrivim la ochi, la păr și la parfumul mării prin păr ondulat. Ne potrivim prin tonalități și intensități, prin preferința pentru calm și cald și senin și leneș. Potrivire de antichități, dulce și șine, înalt și armonios.

Cu alții pare că ni s-ar potrivi atitudinea. Respectul pentru oameni și pentru frumos. Admirația a ce e culoare și lupta cu sine, negarea răului și a răutăților. Poveștile din miez de noapte despre cum ne „citim” și, fir-ar, de ce așa bine.

Unii oameni au același tip de șosete ca tine. Și de parfum. Și de lumini. Același optimism nebun că nu ți se poate întâmpla nimic și că, să vezi, o să se oprească ploaia când vom ieși noi. Aceeași înțelegere, în ciuda unor dicționare uitate.

Sunt și oamenii ăia de care te leagă doi ani de experiențe, împăcări și ore vorbite și un colț din Pizza Hut. Oamenii care îți fură și-ți dau fluturi, eșarfe verzi și paltoane roșii. Care-ți cumpără flori și pentru care faci poze la orice buruiană colorată de pe marginea drumului. Pentru care poți și reziști, pentru care îți impui să iei bulinele și să ieși în furtună și cu care râzi, recuperând alte buline dintr-un loc plin deja de microfoane.

Mi s-a întâmplat să împart adrese de email cu unii oameni. Povești de noapte și de ascuns, cafele prin colțuri de piețe și analize de comportament, de poze, de postări, de curaj. Lumină, cărți pentru copii și grijă.

Distanțe. Am potrivit și distanțe și ficțiuni cu unii, ședințe digitale și frici. Speranța de a vrea și îndrăzneala de a spera. Apoi, teama transformării și a transformării din vina noastră. Bucuria unui fel de regăsire și frustrarea că doar atât.

Cu unii oameni am împărțit respirații și rezonanțe în spătar, în talpa stângă sau în mesaje albastre. Ținut în puf și verificat temperatura. Fantezie și Be profi! dacă poți. Filme despre oameni cu cărbuni și stele, multe și mereu stele. Vise urâte și visuri frumoase. Supărări înghițite cu cafea și reproșuri pierdute pe rețea, undeva între degetele unuia și ecranul celuilalt.

Cu niciun om tot. Nu împarți tot și nu se potrivește tot. Dar, din când în când, soarele și zâmbetele se strecoară pe acolo pe unde nu se îmbină perfect lucrurile și-ți completează ziua. Și uiți. Uiți că nu ești cu totul umbra celuilalt și că nici n-ar trebui să fii. Și-i bine așa. E încă vacanță, încă liniște.

Reclame

2 păreri la “Potrivit

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s