It shall pass

Uneori e bine să fii cel care primește binecuvântarea. Cel căruia i se spune, cald, că o să fie bine, că trec toate, că nu e vina ta, că oricui se întâmplă și că nu poți decât să… mergi mai departe.

10801764_877147545671076_4964464206403461996_nLupți în fiecare zi cu vântul, cu timpul, cu vorbele, cu lumina. Susții umerii căzuți ai prietenilor, lacrimile tastate ale unor necunoscuți, tăcerile unor străini și ușurarea că ai renunțat a unor înstrăinați. Peste toate, trebuie să te păzești pe tine. Întotdeauna, iremediabil, singur. N-apuci să pici, să răsufli ușurat; n-ai când. Reușești doar să te prăbușești pe un scaun în tramvaiul care se aglomerează repede sau să te pierzi printre standuri cu mobilă și decorațiuni. Apoi trebuie s-o iei de la capăt, să porți grija ta și a celorlalți.

Așa că e bine să fii mângâiat câteodată. Să uiți orice altceva și să te concentrezi pe atingerea aia. Poate că e doar ca să scuture o firimitură din colțul gurii. Alteori nu e doar atât. E gestul mamei căreia i-a fost dor. E gestul surorii care te pupă pe frunte. E mișcarea unui iubit care doar atât își permite în public, să-ți prindă obrazul cu palma, pentru a ți-l săruta ușor pe celălalt, aproape de buze. E, de la distanță, consolarea cuiva care nu te poate atinge decât cu privirea și cu două cuvinte citite pe buze.

Uneori e bine să îți spună cineva că nu ești singurul, să-ți arate cum e pe partea cealaltă, pentru că cealaltă parte a ta tace, blocată în propriile-i temeri. Uneori, e bine să ți se spună că va trece și asta…

3 păreri la “It shall pass

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.