Despre cum mor imagini (VI)

Partea a cincea

tumblr_mmqx0thY171qgc585o1_500Noaptea, îi scrie lui Victor. N-ai mai zis nimic. Sunteți bine? Rece, târziu, el îi spune să nu îi mai caute. Că își face rău. Că au apucat-o pe alte căi și că ar trebui să rămână așa. Să-și facă fiecare viața. Se simte mică și proastă. Nu faci toate astea ca să primești ceva în schimb. Nu faci astea ca să primești răutate în schimb. O faci ca să fie bine. Măcar lui. Îi spune că le-a vrut binele și că-i pare rău. El încearcă să facă ceva, să schimbe tonul, dar nu reușește decât să înrăutățească lucrurile. Promit. Nu mai scriu nimic. Să fiți sănătoși.

Dialogul durează vreo oră. Când el spune Noapte bună., Adela simte ca și cum s-ar fi luptat cu vântul mai bine de o săptămână. Ostenită. Surdă. Imobilă. Acum realizează că s-a sprijinit cu spatele de dulap și mânerele curbate i-au împuns coastele. N-a simțit nimic. Decât gol în stomac și o presiune dureroasă în piept, de care n-o să scape decât după ce alte povești, mai copleșitoare, îi vor acoperi gândurile.

Pactul tăcerii e cerut de el sau de ei? Știe Luca? El a vrut sau habar nu are? A consimțit sau n-a contat asta pentru Victor? Întrebări fără răspuns. Curând, Victor îi va scrie iar, cu ziua și ora când pleacă din țară. Ea va spune Drum bun. de două ori, sec și imparțial. Cine voia tăcere? Îi scrie ca să o supere, ca să o calmeze sau ca o rugăminte nerostită să mai vină o dată? Cine vrea asta? De ce?…

Cert pentru Adela e că el nu mai e cel pe care-l știa. Îl analizează, obiectiv, și își dă seama că e același om. Dar față de ea nu mai are aceeași valoare. Acum ea are alte experiențe și alte filtre, nu se mai raportează la fel. Deci, cumva, a murit. Au murit amândoi.

Între timp, afară pare că vine iarna. Natura se pune împotriva unor idei de gesturi necugetate. E frig, stai în casă și dormi. Refă-ți sufletul și lasă-i să zboare spre vis. Spre ceea ce a fost un vis.

_____________________________

Mulțumesc, Adela! Pentru că mi-ai povestit, pentru că mi-ai dat voie să public și pentru că… ei bine, pentru că ești!

2 păreri la “Despre cum mor imagini (VI)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.