Despre cum mor imagini (IV)

A treia parte

A doua zi merge iar la el. De data asta, e singur în salon. Intră încet și vede că el doarme. Vrea să iasă, dar Luca tocmai deschide ochii și tresare. O primește iar în brațele lui.

Azi vorbesc. Își povestesc. Parcă e totul în zilele lor frumoase. Parcă. Nu mai știe să plece. Nu mai poate. Lui îi e frică să o lase. Nu e o operație grea în noaptea asta, dar e amânată. Dacă apar complicații? Dacă nu o mai vede? Dacă?…

Ajunge acasă târziu și se chinuie să aibă o explicație coerentă pentru mama ei. Nu are poftă de mâncare. În schimb, o sună pe Lia. Și-i spune. Frânturi aruncate. Până când vede că i-a scris iar Victor.

tumblr_mo0drmQVY21qcug77o1_1280A treia noapte nedormită. Stă în pat și așteaptă să afle cum a mers operația. Și așteaptă. Vorbește nimicuri cu Lia și cu un tip care pretinde prea multe. Victor scrie puțin. Tace câte-o oră. Apoi scrie iar. Tace.

Tocmai am vorbit cu doctorul. Și tace iar. Ea îi tot scrie întrebări, așteptând, speriată. Ce vrea? De ce nu spune? Ce s-a întâmplat? Până la urmă, o sună. A fost bine. Nu s-a terminat operația, dar e bine. Se calmează. Promite prietenei ei că se duce să doarmă. Și încearcă, chiar încearcă, dar reușește doar să ațipească vreo treizeci de minute. Toată viața ei se învârte în jurul unor acte de a purta grijă…

Anunțuri

O părere la “Despre cum mor imagini (IV)

  1. Pingback: Despre cum mor imagini (V) | Andra Pavel

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s