Aduni…

Aș vrea să-ți desenez toamna pe piele…

 

Ca pe plajă, prima dată, sau după multă vreme: fiecare pietricică pare frumoasă. Mai frumoasă decât cele din palmă. Dar fiecare dintre ele e mai frumoasă decât toate celelalte, pentru că e unică. Așa că aduni mereu și nu-ți vine să renunți la nimic, nu știi la ce, nu te lasă inima. Și le aduni…

… Foi de cursuri, notițe și caiete pe care urmează să (într-un viitor fără dată) notezi corect, coerent și citeț.

… Pliante, invitații și ecusoane, citate și zâmbete de la conferințe pe care le înțelegi sau nu, aprobi sau nu, comentezi sau… nu.

… Nume, fețe și numere de telefon, just in case. Preferințe muzicale, orașe de proveniență, obiceiuri, accente și atitudini. Fițe și priorități cu care nu ești de acord.

… Străzi, parcuri și bănci. Leagăne și căi ferate. Numere de RATB și clădiri înalte ca punct de reper. Frunze și trepte. Felinare și hărți.

… Amintiri și voci de acasă, dor sau bucurie (s-a stins, s-a calmat, e bine!). Planuri și proiecții (Cum ar fi cu tine de mână, pe-aici? Cum ne-ar fi ca ei, spre serviciu amândoi?…), numărat de ore și flori.

Și uneori, când ai timp să fugi înapoi, aduni atingeri, bătăi de inimă și arome. Aduni un loc nou cu o trăire dorită. Înmulțești așteptarea unui sărut cu zilele în care nu l-ai avut. Scazi din bătăile inimii tale respirația lui. Împarți tristețea la doi și ridici spranța la pătrat. inspiri adânc și pornești iar – mai ai de adunat…

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s