Despre suflete (4)

„-Hei, zână!

-Ți-am spus oare ce mult îmi place când îmi zici așa?…”

Ea e băiatul care s-ar fi îndrăgostit de mine, în altă viață. Și fata de care m-aș fi îndrăgostit. În altă viață…

Pentru că da, are ceva ce mă îndrăgostește. De fiecare dată când e emoționată, când e centrul privirilor, are un fel de a deveni serioasă și misterioasă, provocatoare în cel mai inocent mod posibil. Are un fel de a-și încrucișa încheieturile, puse cuminte pe genunchi, peste rochia fără pliuri, de parcă vrea să păstreze între ele parfumul pe care îl merită doar EL.

Îmi spune „te pup” și, după ce mă convinge că totul va fi soare mâine, zice copilărește: „Mănâncă ceva dulce, va face minuni.”

Mă ascultă vorbind de aceleași lucruri, de aceiași. Își dă ochii peste cap și se ceartă cu mine la cuțițe, pentru a-mi demonstra ceva ce știu deja, dar nu vreau să văd. A doua zi mă trezește cu scuze – cine știe cât din noapte a petrecut-o gândindu-se la cum au sunat vorbele ei în mine.

Tace și se luptă cu ea. Îmi place să cred că simt când îi plânge sufletul și pot să o alin. Uneori, ajută doar să asculți lacrimi și să taci. Ea știe asta mai bine decât toți.

Ca o balanță, nu e niciodată la fel. Când îți zâmbește în cel mai uimitor mod posibil sau te acoperă cu o afecțiune copleșitoare, când tună și fulgeră, e încruntată și zgribulită (sau zburlită?..).

Mi-a spus o vorbă înțeleaptă, atât de adâncă încât m-a convins – suntem surori, deși nu suntem. Decât în suflet: Ești mai câștigată decât noi, crede-mă. Tu iubești, eu nu. Ție îți e dor, mie nu. Tu ai vrea măcar o clipă, eu nu vreau să îi mai văd.

E Julieta mea, sau orice altă imagine feminină a unei (aproape)femei vă vine în minte. Katniss Everdeen, luptătoare și pregătită de orice în jacheta de piele și cu părul împletit perfect, sau Rapunzel când își ondulează șuvițele lungi. Zână.

Așa că, din tot sufletul, mulțumesc! Pentru că ești, pentru că ești și pentru că ești.

 

*Schițe împotriva uitării de sine. Pentru că fiecare este suma amprentelor lăsate de ceilalți.

Reclame

O părere la “Despre suflete (4)

  1. Pingback: Despre iubire | Gabriela Savitsky

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s