Promisiuni

Încep să cred altfel. Cum scriam pe facebook într-o seară, prinsă de niște discuții sincere: cred în oameni – în oamenii mei. Și mai cred ceva. Cuvintele nu sunt bune când vine vorba de promisiuni. Degeaba îți promit că „voi fi lângă tine”, că „nu voi uita că ne-a fost bine”, că „poți să suni oricând și oricum”. Promisiunile se fac prin… credință.

Nu a fost nicio promisiune la mijloc când, în miezul nopții, mi-am sunat o prietenă pentru că mă sufocam și trebuia să îmi spună cineva că rezist peste ziua de mâine. Nu a fost nicio promisiune când a sunat, după câteva luni de când ne certasem, să mă întrebe dacă sunt bine – citise o postare pe blog și, „ei bine, trebuia să văd dacă mai știu să-ți citesc scrisul”. Nu s-a rostit nimic în ziua în care, cine-știe-cum, am primit un apel exact în clipa în care voiam să apelez acea persoană. Și… ei bine, ați înțeles ideea.

Încep doar să cred că spuse, promisiunile se anulează. Și că, dacă într-adevăr cunoști o persoană, vei ști când poți să îi ceri ajutorul și când are nevoie de un sfat.

Știu, sunt mică și prostuță 😛 Sau nu. Mi s-a confirmat, pentru a treia oară în ultimul an, că instinctul meu e enervant de… bun. Și nu mă laud, aș fi preferat să mă înșel.

Și… atât. E aproape miezul nopții și eu scriu sentimentalisme pe blog.

Mi-e dor de Vamă. De ce aveam atunci 🙂

Noapte bună! Sau neața!

 

4 păreri la “Promisiuni

  1. Adevarul e ca un om se imparte intre oamenii si daca in acel moment nu a fost langa tine probabil ca era langa altcineva care avea nevoie de el sau de ea , insa de cele mai multe ori ne simtim neputinciosi cand doar „stam acolo cum am promis ” si nu facem nimic.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.