Cuvinte pe portativ – flori

Pentru că e marți, vă amintesc de inițiativa pe care MWB m-a ajutat să o promovez.

Cuvinte pe Portativ a ajuns la cea de-a unsprezecea ediție! Textul pe care îl propun în acestă săptămână este:

Luă din buchetul primit doar o floare. Pe cea mai colorată. Nu știa ce fel de floare e, niciodată nu învățase denumirile florilor și nici nu voia. Decât să zică: „Uite, mi-a adus garoafe” (auzise că astea sunt flori) și să i se spună că garoafele sunt ieftine și nu înseamnă nimic, prefera să exclame: „Uite ce flori frumoase am primit!” Era o floare roz și foarte parfumată. El începu să râdă și fata depărtă petalele de la nas. Îl privi întrebător, iar el ridică din umeri, tot amuzat, și privi o albină care îi dădea brunetei târcoale. Apoi se apropie și îi șterse nasul – își pusese polen.
Îi plăceau florile… În general, îi plăceau. Și merele. Putea să nu vină cu niciun cadou de ziua ei, dacă îi aducea un măr roșu și aromat, era fericită. Îl luă în brațe și nu spuse nimic. Nici nu știa să spună. Învățase doar să scrie. Era unul dintre acei oameni care nu vorbesc. Dar nici nu simțea că trebuie să vorbească. Tot ce trebuia să transmită o făcea prin privire.

Pe voi vă provoc să-mi sugerați melodii care s-ar potrivi cu starea fragmentului sau cu un pasaj… Orice melodie vă vine în minte citind. Linkul melodiei sau titlul si artistul ni le șoptiți prin comentariu la postarea de pe site, aici.

Inspirație și zi răcoroasă să aveți!

Publicitate

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.