„Crimă la timpul trecut” – Adina Speteanu

Adela. Dacă ar trebui să rezum acțiunea la un singur „vinovat”, Adela e acela.

Titlu: Crimă la timpul trecut

Autor: Adina (Mihaela) Speteanu

Editura: Tritonic, colecția Cașmir, București, 2012

Comandă online!

Ema își trăiește viața în străinătate, alături de un bărbat pe care îl respectă mai mult decât îl iubește, ascultând oamenii și ajutându-i. S-ar spune că viața ei e acceptabilă. Însă, în spatele zâmbetului pe care îl afișează pacienților, o dramă de acum nouă ani, nevindecată și neștearsă din memorie, îi face nopțile groaznice și clipele de singurătate înec. Lucrurile devin și mai copleșitoare când este sunată din țară și anunțată că sora ei, Adela, a murit. E, astfel, nevoită să se întoarcă acasă, la o mamă care nu o înțelege și care a uitat-o, la niște amintiri teribil de triste și la durerea pe care o are acum din ce în ce mai aprinsă. Curând, află că sora ei e foarte posibil să fi fost ucisă, tocmai pentru că, fiind angajată la o anumită firmă, ar fi aflat prea multe despre cei care o conduc și „trebuia” eliminată. Următorul pas este să se angajeze ca asistentă a șefului firmei respective și să încerce să afle cine e de fapt vinovat pentru moartea Adelei și de ce.

De aici, totul se complică la fiecare pagină. Ema se îndrăgostește de șeful ei, la fel cum – mai mult sau mai puțin vizibil – șeful se îndrăgostește de ea. Asociatul șefului începe un joc al seducției care pe protagonistă o sperie mai mult decât o vrăjește. Asistenta Emei, Sofia, apare și îi devine complice. Faptul că, înainte să plece, Ema a acceptat cererea în căsătorie a lui Antonio nu o ajută cu nimic.

Nu vă pot spune că e un roman de dragoste pur, decât dacă citiți doar până la jumătate. Și nici că e un roman polițist, deși a doua parte ține de mistery&thriller. E un roman care te prinde. Ajungi să te întrebi oare ce-ai face, oare cum poți să scapi dintr-o astfel de situație complicată, în care fiecare pas în orice direcție provoacă o serie întreagă de întâmplări.

Acestea fiind spuse, eu zic să o citiți. Nu vă trebuie decât răbdare până magia își face efectul. Apoi, mi-e că vă văd ca pe mine, la cinci dimineața, cu lampa pusă lângă pat, citind 😀

Lectură plăcută!

Dragostea nu întreabă niciodată și nici nu cere permisiune. Se instalează pur și simplu în sufletul cuiva și îl ajută să crească odată cu ea. (…) Este acolo mereu, ca o parte din sufletul victimei sale. De parcă ar fi fost acolo de la început și acela este locul ei de-acum încolo. Dragostea nu anunță când vine; dă de știre doar când trece la acțiune.

7 păreri la “„Crimă la timpul trecut” – Adina Speteanu

  1. Pingback: Crime din trecut | MWB

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.