Într-o singură clipă

Nu e ușor să ți se spună „dezamăgire”. Nu e ușor să îți auzi părintele spunând că ești persoana care l-a dezamăgit cel mai tare. Cu toate astea, trăiești. Plângi până ți se taie respirația, ai dureri de cap două zile și nu poți fi atent la realitate vreo trei. Dar ești în viață, nu neapărat viu; asculți și simți. Taci cu o răbdare care te macină, pentru că ți-au fost întoarse cuvintele și pentru că nu ești de acord, nu așa vezi lucrurile. Și ajungi în întuneric și plângi iar. Și îți spui că așa trebuie să fie, că fiecare durere are un scop și va fi transformată în altceva. Că trebuie să ștergi urmele din obraji ca să-i poți susține pe cei care se bazează pe tine. Că trebuie să te arăți puternic, pentru a nu dezechilibra prea tare, iremediabil, balanța.

Vine dimineața. E totul bine. E altă persoană și, parcă, aceeași. Trăiești cu acel „poate”: poate am greșit, poate merită a doua (sau cine mai numără?!…) șansă, poate nu vreau eu să văd, poate chiar sunt o dezamăgire. E o altă piatră pe care o accepți pe inimă și pe care încerci să o modelezi, ca să mai scapi de urât, dacă nu de greutate. Ajungi să crezi că acolo e locul ei, până când se întâmplă iar, atunci când îți era, în final, bine. Pentru lucruri mărunte care umplu paharul. Și totul începe din nou, deși, până în final, ceva se schimbă. În ideea că înveți din experiențe; nu faci aceleași greșeli, faci altele. Reproșul e același, ideile care strigă din minte nu prea arată altfel.

Și trec zile. Și ești tot tu. Nu cel de anul trecut, dar te simți tot tu. Deși „acuzatorul” nu a știut și nu va ști niciodată cum și cine ești, pretinde a te cunoaște. Chiar dacă ești parte din el, el nu mai este parte din tine.

Doar o clipă. O iei de la capăt. Și speri! Mâine va fi soare!

Să nu uitați să zâmbiți! Viața merită multe! Iar voi meritați multe de la ea!

2 păreri la “Într-o singură clipă

  1. Hey 🙂

    Asa este, ai dreptate! Eu cred ca atunci trebuie sa ai puterea sa lasi totul sa treaca pe langa tine, sa rezisti si sa supravietuiesti 🙂

    P.S.: la multi ani, Ada-tie si femeilor dragi din viata ta!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.