Vreau să cred

Lăsați-mă să cred în inocență. Lăsați-mă să cred că iubirea nu se numără în cearceafuri șifonate. Lăsați-mă să sper că relațiile nu se rezumă la cele fizice și că poți fi drăguț cu o persoană de sex opus fără să vrei ceva, fără să ți se aprindă călcâiele. Văd atâtea situații exact invers cu ce spun eu aici încât mă lupt cu toți și toate ca să nu văd. Să cred că pot fi îndrăgostită fără să mă gândesc la cum sărută sau cum mângâie; că pot visa la cineva fără să fie nimic erotic și că pot spune „te iubesc” fără să fiu considerată „iremediabil topită” de acel cineva.

Nu-s naivă. Înțeleg, fac legăturile. Când nu fac, ori nu mi se pare important, ori nu vreau, pur și simplu, să scot situația din acea atmosferă de… inocență. Așa că lăsați-mă să cred să nu se reduce totul la sex. Că poveștile frumoase chiar există și că nu întotdeauna unul (se) dă iar celălalt profită mai mult decât oferă. Lăsați-mă să nu văd…

(nu mesajul mă interesează acum, ci atmosfera… sună așa lin!)

Acum câteva ore mi-a fost făcută o „declarație de cititor” care m-a bucurat mult, poate prea mult. Nu e bine să faci un om să plângă. Dar dacă îl faci să plângă citind povestea pe care ai scris-o și la care, scriind, ai plâns la rândul tău, înseamnă că ceva, undeva, ai făcut bine. Catharsis? Eram puțin sceptică când ne vorbea la oră de asta. Acum, primind mesajul acela – „am terminat cartea de vreo oră și nu mă pot opri din plâns” – de la o amică (ceva între o simplă colegă și o posibilă prietenă de viață, o fată cu care n-am schimbat decât formalități și pe care m-am enervat – și invers, sunt sigură – de atâtea ori) primind o astfel de afirmație care nu-i mințită (nu ar avea niciun sens; nici nu mă așteptam să îmi scrie), am sentimentul că fac ceva bine. Ca artă. Ca… eliberare. Mi-ar plăcea să citească aici, să înțeleagă (poate) cât de mult a însemnat pentru mine ce a zis.

Am scris… mult. Îmi lipsea asta.

Somn ușor! – sau adânc 🙂

11 păreri la “Vreau să cred

  1. As vrea din tot sufletul sa-ti garantez ca exista. Probabil ca da, doar ca eu am fost mai ghinionista si nu am trait o asemea poveste frumoasa, pura, curata, dominata strict de iubire…din partea lui.
    Astfel de dovezi si declaratii din partea cititorilor sunt cele mai importante pentru scriitor. Ma bucur ca tu le primesti. 🙂

  2. Pingback: Anecdote | Madalina Ciucu

  3. Pingback: Maime si Aforisme IV | Madalina Ciucu

  4. Imi place cum gandesti si subscriu spuselor tale, imi place sa cred si eu ca exista astfel de povesti curate de dragoste. Am gandit si gandesc la fel si ma bucur ca tu ai dat glas acestor sentimente.
    Cat despre aprecierile din partea cititoarei, consider ca e mare lucru daca i-ai ajuns la suflet, considera-te multumita!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.