Ceața roșie

„Iubita tuturor dorurilor”…

Așa mă strigai. Înainte. Înainte ca totul să devină o… ceață. Înainte să afli cine sunt și ce fac. Un fel de gheișă. „Mai există așa ceva?” te mirai.

Da, există. Dar n-aș putea să ți-o demonstrez. Pot să vrăjesc un bărbat fără să-l ating, fără să-mi dezgolesc mai mult decât încheieturile. Nu vreau să te vrăjesc. Nu vreau…

Așa mă mințeam singură când credeam că nu te iubesc și că a te face să suferi e… inutil. Apoi am început să sufăr eu, inutil sperând că te mai pot cuceri. O gheișă… Da, un kimono de un roșu sângeriu, cu spatele și gâtul decupate, cu buzele roșii și părul – negru ca adâncul, drept – prins cu o clamă la spate, apoi lăsat să alunece pe pielea trandafirie. Așa te aștept într-o seară. E ceață. Afară, gândurile s-au transformat într-o umbră albicioasă, lăptoasă. Mai s-o tai cu cuțitul, cum îți place ție să glumești. Te aud intrând pe poartă și deschid ușa. Luminile din casă reflectă culoarea kimono-ului și te oprești. Nu te așteptai la asta. Intri și mă comport ca o gheișă, cum am fost învățată, cu același rafinament, cu aceeași putere de seducție pe care o aplic mereu necunoscuților.

M-ai văzut goală de zeci de ori, îmi știi fiecare unduire. Mi-ai numărat coastele și bătăile inimii tresăltând prin cămașă oare în câte alte nopți cu ceață? Totuși, ești fermecat de cum îmi mișc mâinile, cum materialul fin lasă doar din când în când să se vadă ceva… Spatele nu ți-l întorc, dar știi că-i dezgolit – de când te-am condus în camera asta luminată pe jumătate și mirosind a flori de cireș.

Într-un timp, doar privești afară pe geam.

– E ceață… Parcă a fugit din mintea mea, șoptești.

Îți zâmbesc, uitând o clipă că sunt gheișă, deși mi-e destul de greu cu kimono-ul pe mine.

– Știi… Era roșie. Ceața era roșie când ai apărut.

– Nu există ceață roșie. Nici eu nu exist. Nu am apărut. Doar voi dispărea…

Ai plecat peste trei ore, fermecat, vrăjit, neștiind încotro e acasă. Mi-a părut rău. Că ți-am făcut asta. Am intrat înapoi prea repede – ceața nu se risipise, din contră, era mai supărătoare și mai albă. Ca un fum de țigară care a uitat să se plimbe prin dreptul buzelor fumătorului. Iar haina mea chiar o făcea roșie. Am urcat scările, pe întuneric, și am intrat în dormitor. Am pornit muzica, lăsând doar lampa de pe birou aprinsă, și eram pregătită să mă dezbrac, să mă demachiez, să scap de agrafa grea din păr.

Ai sunat la ușă. Am coborât și ți-am răspuns, apoi am rămas… fără răsuflare, în ușă, cu frigul intrându-mi în casă și ieșind din suflet. Ai intrat fără cuvinte și ai închis ușa. M-am dat doi pași în spate și te-ai întors spre mine. Ți-ai dat haina jos, ai abandonat-o la picioare și m-ai prins brusc în brațe. O pasiune pe care n-o știam. Cumva, ajungem sus, deși tot ce-mi amintesc sunt buzele tale peste ale mele și degetele-ți fine căutând, din nou, să-mi cutremure existența. Mă scapi de tot ce mă făcea gheișă. Agrafa cade pe scări în jos, rujul mi-l ștergi tot. Rochia mi-o dai jos încet, făcându-mă să tremur, să tresalt, pentru că nu te grăbești, îmi dai mâinile la o parte. Doar tu, să descoperi tot ce te-a vrăjit. Nu mai sunt eu – nici tânăra îndrăgostită, nici gheișa experimentată. Sunt amanta ta. Doar a ta…

Apoi ai dispărut. Multă vreme. Prea multă. Ceață. Asta mi-a rămas în minte. Ceață roșie. Am așteptat. Nu ai dat niciun semn de viață. Te-ai pierdut de mine, de tine, de gheișă și de rujul roșu.

„Nu poți să nu iubești un om deștept.” îmi șopteai când te rugam să nu mai visezi la umbra mea, când încă nu te doream, când nu te visam eu pe tine, când nu înțelegeam. Nu, nu poți… Dar nici să rămâi lângă el nu poți…

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s