Sfat

Continuare de la: Vină

– Porți inele?

 Întrebarea lui mă debusolează. Ridic ochii din carte și îl privesc cum învârte între degete verigheta lui.

– Da…

– Nu te-am văzut purtând.

– Nu-mi place ce am, ridic din umeri.

– Ea purta mereu…

– Cosmin, te rog…

– Gata, zâmbește și se ridică de pe iarbă, unde stătea în fața mea. Se așează lângă mine și își trece un braț peste umerii mei. Îmi ia cartea din mână și o închide, îndoind un colț. Protestez, dar nu mi-o înapoiază, nici măcar ca să îi pun semnul de carte – îndoitura mă doare parcă pe mine. Râde încet și mă bucură enorm să-i văd și ochii voioși. Nu sunt mulți cei care își pun toată trăirea în privire, dar el e unul dintre aceia.

– Te rog, dă-mi cartea înapoi, îl rog, pe cea mai dulce voce pe care o găsesc.

– Tu știi să fii un copil normal?

– Adică?

– Țigări, băutură, sex…

Mă apucă râsul. Insinuează ceva? Mult succes!

– Nu. N-am fost niciodată. M-am maturizat prea repede. Acum dă-mi cartea, bombăn și mă ridic în genunchi pe bancă, peste el.

Neagă din cap și scapă cartea din mână, lângă bancă, pe iarbă. Îmi prinde talia cu brațele și îmi încolăcesc mâinile în jurul gâtului său. Își ridică capul, ajungând la câțiva centimetri de fața mea. Îi simt respirația dulce pe față și ochii lui mă vrăjesc. O secundă mă gândesc că e prima „scenă” mai apropiată între noi, deși ne-am tot văzut de când mi-a spus de soția lui. Vreau să-l sărut, iar gustul de ciocolată pe care îl simt pe buze vine de la el, de la aroma lui. Îmi aplec fața spre el și buclele mele, aurii de la soare, ne acoperă fețele. Depășesc bariera aerului dintre noi și îi ating buzele. Întâi scurt, apoi mai apăsat, până reușesc să îi mușc ușor buza inferioară. Zâmbește și își trece mâinile în jos pe spatele meu. Mă desprind de el și mă dau jos de pe bancă. Rămâne cu mâinile în aer, privindu-mă, undeva între uimit și dezamăgit.

– Ceri prea mult de la mine azi. Eu îmi voiam doar cartea înapoi, șoptesc, mult mai senzual decât aș vrea, cu inima bubuind în tâmple.

Se ridică și ia volumul de jos. Îmi face semn să mă întorc lângă el și mă conformez. Îmi mângâie obrazul cu degetele și mă împinge ușor, să-mi las capul pe umărul lui. Inspiră adânc și deschide cartea. Îndreaptă colțul și se întoarce să-mi zâmbească.

„Trateaz-o cu răceală și s-ar putea să nu-ți mai acorde nicio șansă. Grăbește lucrurile și s-ar putea să creadă că vrei s-o manipulezi.” Pufnește. Bun sfat, bombăne și continuă să citească, deși eu știam deja acel pasaj.

Original photo

17 păreri la “Sfat

  1. Foarte adevarat ultimul citat, mai ales prima parte, cea cu indiferenta. E prima care te indeparteaza de cineva. Cel putin asa reactionez eu, macar la inceput…
    Lucrurile incep sa se precipite intre cei doi indragostiti… 😛 😀

  2. Pingback: Colecția de iubiri! « Marin Toma's Blog

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.