Alergie la soare

Un program medical la televizor mi-a adus în vedere această boală fooooarte rară, un fel de alergie la razele solare și la căldură.

Cum ar fi să fiu alergică la soare? Toate acele momente…

Stau întinsă în pat, cu cartea în brațe, cu razele intrând pe fereastră. Clipesc des și simt obrajii încălzindu-se. E plăcut. Adorm.

Vin de la școală. Vântul înghețat de ianuarie mă obligă să închid ochii. Citeam o scrisoare care mă lăsase fără respirație. Mă dureau toate literele. Nu voiam ca ceea ce scria acolo să se întâmple. Dar eram sigură că așa va fi. Am obosit și nu mai pot lupta. Mintea mea nu mai poate prelucra cuvinte, nu mai înțelege gesturi, nu mai citește mesaje ascunse. O rază de soare îmi gâdilă nasul și deschid ochii la timp pentru a evita o intersecție aglomerată.

 

Da, imaginați-vă că exagerez. Băiatul care a fost diagnosticat a reușit să iasă la lumină, cu loțiune împotriva razelor solare 65 și doar o oră pe zi are voie afară.

Dar mi-a fugit gândul… Cum am trăi fără soare, sau, mai exact, fără a avea voie să îl simțim?

Photo: Ducu Photography

Am ajuns să vorbesc cu notari 😆 Nu mă întrebați. Simt nevoia de a mă informa. Am ales poze pentru o expoziție – mă simt onorată 🙂 Mă învârt de ici-colo, nu primesc răspunsuri la mail-uri, aștept telefoane care nu mai apar. Adică discuții telefonice. Ei, asta e, le rezolv eu pe toate.

Să aveți un (aproape) sfârșit de săptămână superb!


15 păreri la “Alergie la soare

  1. Pingback: Plutim spre Infinit « Cristian Dima

  2. Pingback: Cu Naşul la psihiatru – în varianta CFR (2) « Blogul lui Teo Negură

  3. Sunt atat de dependenta de soare, incat in zilele cand nu-l vad pe cer, intru in depresie. Detest perioadele mohorate, gri, friguroase, care se prelungesc uneori la infinit toamna si iarna. Abia astept primavara cu vremea sa insorita si calduta. 🙂 Visez la vantul schimbarii…la anotimpul renasterii.

  4. băiatul respectiv e norocos … cunosc cazuri în care persoanele respective ies doar noaptea sau când e înnorat. e dureros să trăieşti în întuneric. e ca şi cum ai fi orb… dar dacă pentru noi soarele e viaţă, pentru ei e moarte. ciudat…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.