„Crime perfecte. Dincolo de oglindă” – Oana Stoica-Mujea

Sunt doar eu și ea.

Două suflete îngemănate ce se privesc într-o oglindă. O văd. Mă vede. O simt. Mă simte. Suntem două și totuși una, ca în Sfânta Rugăciune. Două suflete abandonate ce se leagă de o singură inimă. De un singur trup.

Suntem două, dar eu sunt singură.

Titlu – Crime perfecte. Dincolo de oglindă

Autor – Oana Stoica-Mujea

Editura – Tritonic LIT

2010

Așa începe romanul despre care vă vorbesc astăzi. Aceeași secvență atrage atenția și de pe coperta a patra. Poate e lipsit de înțeles acum, dar nu va mai fi după ce înțelegeți ce se întâmplă de fapt. Dar să vă ajut puțin.

Elise, nepoata Crescentiei, ruda care nu se „încadrează” în decorul aparent primitor al familiei, moștenește la moartea mătușii tot ce deținuse aceasta, deși tânăra nu e prea încântată de perspectiva de a se afla și mai mult împotriva celorlalte rude. Renunță – cu toate că nu vrea – la anticariatul care îi aducea mulțumirea sufletească și se mută în casa mătușii, împotriva zvonurilor că ar fi bântuită. Aici ajunge să înțeleagă, după ceva timp, cuvintele mamei și ale mătușii, scrisorile citite pe furiș, comportamentul unora dintre membrii familiei.

Personajele sunt cel puțin bizare – nu, nu chiar toate. Vlador, majordomul, este cel mai ciudat dintre ei, pe de o parte pentru că știe secretul familiei Heghel. Erik e sub papucul soției, Edith, iar gemenele lor, Eva și Fabiola, nu seamănă decât ca înfățișare. Dirk și fiul lui, Bastian, se contrazic asupra internării Ernei, soția lui Dirk, într-un centru de specialitate, deoarece femeia a înnebunit, după o vizită la casa Crescentiei.

Pentru că Bastian se aștepta să fie moștenitorul, pune la cale o modalitate de a o alunga pe Elise, folosindu-se de gemene, de Edith, de Strug, avocatul tocmai concediat de tânăra moștenitoare, și de Didi, „fata din casă” care „raporta” totul familiei. Doar că Elise, cu ajutorul celei de „dincolo de oglindă”, va întoarce totul în favoarea ei.

Da, oglinda e importantă – foarte importantă. Sau, mai exact, ce se află „dincolo de oglindă”. Dar nu o să vă dezvălui nimic 😛 Trebuie să citiți. În ciuda greșelilor de tipar – deja anunțasem pe fb că mă voi angaja corector, doar ca să mă asigur că astfel de erori nu se repetă – e o carte bună, captivantă, ciudată – probabil și motivul pentru care vă va fi greu să o lăsați din mână.

În spatele oglinzii suntem tot noi, noi ce adevărați, fără rețineri, fără credințe false. Noi, așa cum suntem, dezbrăcați de toți și de toate.

Lectură plăcută!

Anunțuri

8 păreri la “„Crime perfecte. Dincolo de oglindă” – Oana Stoica-Mujea

  1. Pingback: „Crime perfecte. Dincolo de oglindă” – Oana Stoica-Mujea - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Cuceriri | Ada Pavel

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s