Măcar acum, de sărbători

Măcar acum, de sărbători. Oare de câte ori am auzit asta?

Ce nu înțeleg e de ce e diferită orice altă zi de cea de sărbătoare. De ce e neapărat nevoie să fii fericit de sărbători, mai mult decât în restul zilelor? Eu cred că e necesar să simți aceeași stare de bine – cel putin, cea care ar trebui să fie – mereu. Ca să poți fi împăcat cu tine și cu lumea.

O încercare eșuată de a viziona un film, o alta de a pleca de la matematică, soldată cu multe șușoteli pe la spatele meu – sau chiar pe față. Zăpadă, o vizită scurtă la redacția ziarului local pentru a face rost de o revistă. Urmează concertul de la 16.30 si serbarea surorii la 18.

Vă las cu un alt colind. Măcar acum, de sărbători…


Reclame

17 păreri la “Măcar acum, de sărbători

 1. Pingback: Măcar acum, de sărbători - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. cand citesc asta „Măcar acum, de sărbători…” (cel putin acum)
  imi vine in minte o singura idee.. pentru ca multi dintre noi traiesc intr-o realitate „superficiala”, care i-a adus unde i-a adus.. gandesc ca pentru ei, normalitatea e dor un joc unde fiecare se ocupa de regulile lui.. iar cand da de o proba dificila, gasesc orice motiv in a cere ajutor..
  ai dreptate, oare de ce se rezuma doar la a avea o stare de spirit sau a face ceva cu mai mult interes pentru o zi sau un moment??? de ce trebuie mereu ca „responsabilitatea” sa cada doar pe aparenta lor?? oare se gandesc ca le e mai bine asa?? se cred mai siguri pe ei??
  sincer, pentru mine imi sunt egali cu zero.. cunoscand o persoana, nu ma limitez la „aparenta” ei.. incerc sa o apreciez pentru ceea ce este nu ce vrea sa para.. dar, bineinteles, sunt si exceptii.. macar ele mai salveaza din mentalitatea „falsa” a celorlalti..
  hai ca am scris 😆 cand ma apuc nu mai termin 😆 ntz ntz ntz
  dar unele subiecte alese de tine cer multe explicatii, atentie si multe pareri..

 3. păi da, ai dreptate. eu o numesc perioada ipocriziei: când ne prefacem că suntem fericiţi, buni şi puri. e ca atunci când cineva arunca o monedă unui cerşetor: nu i-o dă că se gândeşte ca poate ăla n-are ce mânca, ci tot pentru sănătatea şi bunăstarea proprie.

  …mă opresc că iar spulber fanteziile cuiva pe aici…

 4. Ideal asa ar fi, sa fim fericiti tot anul, doar ca e imposibil. Perioada Craciului se constituie ca un context in care ne sunt oferite toate conditiile sa fim mai veseli, mai bucurosi:
  1. Suntem liberi de la serviciu
  2. Putem merge undeva in vacanta
  3. Suntem inconjurati de cei dragi(rude, prieteni).
  4. Nu suntem stresati de nimic
  Imi povestea o colega ca de sarbatori se intalneste cu toate rudele ei raspandite prin toata lumea(cu care se intelege de minune) la Madrid, in cel mai luxos hotel din oras. I se citea fericirea pe chip…
  Eu, de exemplu, nu pot fi fericita in perioada cand sunt la job. Asadar, nu pot fi fericita tot anul. 😉 😦

  • Pai da, asa inteleg. dar gândeste-te că nu toti isi permit să meargă undeva, că nu toti ii pot avea pe cei dragi aproape. că stresul nu dispare doar pt că mâine e Crăciunul. La situații de acest gen, reale, vii, mă gândeam eu.

 5. Pingback: BRAŞOV – PRIMA ŞCOALĂ ROMÂNEASCĂ (2) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 6. Pingback: LICITAŢIE PENTRU LAURA « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 7. Pingback: Poveste de vis (18) « Blogul lui Teo Negură

 8. Pingback: Cascadă de gânduri « Cristian Dima

 9. Ca să poți fi împăcat cu tine și cu lumea, era nevoie să se nască Iisus Mântuitorul.
  Dacă ne bucurăm pentru oricare altă zi de naştere şi o sărbătorim, cum să nu ne bucurăm şi să sărbătorim naşterea Mântuitorului?
  De ce încercăm să fim mai buni? Pentru că El ne-a învăţat ceva în plus, să ne iubim şi duşmanii. Până la venirea Sa exista legea talionului-ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.

  De ce simţim nevoia să fim mai buni, mai blânzi, mai darnici? Poate pentru că El, ne-a dăruit cel mai frumos dar, mântuirea! Iubirea adevărată este jertfelnicie.

  Sunt de acord cu tine, aşa ar trebui să fim mereu, dar mai ales în aceste zile de Sărbătoare, dar dacă nici acum nu reuşim cum vom putea pretinde că ne situăm pe zi ce trece cu o treaptă mai sus în interioritatea noastră?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s