Crăciunul Mincinoșilor – Ivona Boitan

Da, am tot zis de ea. Am vrut să ajut promovarea și pentru că mi-este dragă Ivona. Dar acum să vă și spun despre ea, ca să nu credeți că promovez așa, din amintiri.

 

Într-un oraș, toți copiii primesc scrisoare de la Moșul (cât de ciudat! În general e invers), prin care sunt informați că Moșul e supărat pe ei. Pentru a nu anula Crăciunul, vrea ca cel puțin 100 de copii să îi restituie cadourile din ultimii trei ani. În plus, s-a săturat ca promisiunile să nu fie respectate, așa că pune drept condiție și respectarea acestora.

Cinci copii, cu situații mai mult sau mai puțin comice. Mara e înnebunită după dulciuri. Mihai, care știa să scrie de la trei ani și să socotească de la doi, plânge din orice. Tudor minte oricând și pentru orice. Sofia iubește pianul și crede că în el stau ascunși marii compozitori. Sandra, născută fără darul vederii, îl primește de Crăciun, după patru ani de întuneric. Toți trebuie să fie împreună în această „misiune”, pentru a îl aduce pe Moșul înapoi.

Pe lângă textul ușor de înțeles, amuzant, dar care le dă celor mici (mai mici ca mine adică) un prilej de a se îmbolnăvi de „cumințită acută”, ilustrațiile sunt frumos realizate, colorate, amuzante, sugestive. Ei bine, până să fac legătura a durat puțin, dar ilustrațiile sunt făcute de nimeni altul decât fiul Ivonei. Astfel că, vă dau din culise 🙂 Ivona, Ștefan și Oana SM, în calitate de redactor, vor să scoată la lumină Editura Caii Verzi. Le urez succes de pe acum! Și felicitări pentru inițiativă și pentru frumoasa cărticică pe care o am în față!

Așa că vă las cu o poveste de Crăciun, pe care abia așteptam să o citesc. Mulțumesc Ivonei pentru cadou 🙂 , Oanei pentru expediere și lui James pentru… ei bine, pentru tot.

Pentru comenzi,

ivonaboitan@yahoo.co.uk sau oanastoicamujea@yahoo.com .

 

Publicitate

13 păreri la “Crăciunul Mincinoșilor – Ivona Boitan

  1. Pingback: Crăciunul Mincinoșilor – Ivona Boitan - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Cel mai frumos loc din Romania | Wish of Love. Summer Love

  3. Pingback: Interviu « Andra Pavel

  4. Pingback: Seara de folk (3) | Gabriela Neagu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.