E periculos să nu fii în pericol

Pentru că n-am dus-o la capăt cu întrebarea mea, am renunțat. Evident, voi aveți dreptate, dar, așa cum zic uneori, am și eu dreptatea mea 🙂

Am dat ieri teza la franceză, ultima de altfel. Printre subiecte am avut prezentare de personaj. Și pentru că miercuri seara îmi făcusem un mini-eseu despre Twilight, personajul pe care l-am prezentat, ca fiind cel pe care-l prefer, a fost Bella. Nu știu de ce, din zecile de cărți, am ales-o pe asta. A fost ușor de povestit și de prezentat. La justificarea alegerii făcute, am spus că îmi place sentimentul de a fi în pericol, dar de a te simți protejat. Și colegul, aflând explicația, a spus că nu mă reprezintă deloc. Însă el a interpretat pericolul strict în sensul din carte. Dar eu îl văd altfel. Spre exemplu, fiecare zi venind de la școală poate fi un pericol. Chiar când traversez strada, pentru că am în oraș idioți – mă scuzați – care nu știu să semnalizeze sau să ofere prioritate, e un risc.

Îmi amintesc de zilele când plec în excursii. Mama coboară cu mine până în fața blocului, apoi rămâne în urmă, privindu-mă. Atunci, pentru câteva clipe, mă simt protejată, deși nu se știe încotro ajung. Și poate vezi spune că dramatizez, dar și acasă ești în pericol. Un cutremur, sau un incendiu, sau o explozie. Sau, cum era atât de aproape, acum vreo cinci ani, când un avion cu probleme tehnice a trecut la jumătate de metru pe deasupra blocului meu. Asta fără ca măcar eu să știu că avionul acela există.

Deci pericol este peste tot. Cel mai speriată m-am simțit de două ori în viața mea. Odată, când am venit de la un concurs din Pitești la 11 noaptea și am străbătut două cartiere din orașul meu pe jos, singură, urmărind doar petele de lumină galbenă. Vai, ce frică mi-a fost! Cea de-a doua experiență am avut-o într-o altă seară, la terminarea cursurilor, când rămăsesem în urmă cu o colegă (clasa a cincea eram) și doi băieți de la a opta de atunci au venit în clasa noastră. Eu rămăsesem la ușă, pe dinafară, cu unul dintre ei, care încerca să închidă ușa, dar eu țineam piciorul în prag, iar celălalt era înăuntru cu o colegă și o forța să își dea haina de iarnă jos. Bine, atunci nu prea știam eu ce vor ei, sau speram că mă înșel. Dar acum, chiar și acum, mă încearcă fiori când mă gândesc. Am scăpat de ei, deși pe colegă o urmaseră până în scara de bloc.

Mda, am început iar cu povești…

Am fost să ridic un colet azi. Am stat vreo zece minute să realizeze că îi adusese un coleg coletul din spate… Uf, ce oameni… Înțeleg că e vineri. Totuși…

Vă pupic de weekend! Nu promit nimic, dar cele două zile libere de săptămâna viitoare poate vor fi suficiente să continui povestea.


12 păreri la “E periculos să nu fii în pericol

 1. Pingback: E periculos să nu fii în pericol - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. hmm frica , ce sentiment minunat : x !
  atat pot spune
  adrenalina te incearca ,porneste din centru, ajunge pana in extremitati si tremuri
  iep , am trecut si eu prin o foarte mare gramada de intamplari asemanatoare , si atunci nu a fost un sentiment placut (scriu ceva legat de asta…)
  inteleg :*
  daca n-ar fi pericolele , ar fi monotona viata , dar da , si eu m-as lipsi de unele dintre ele
  weekend placut si tie , te pup :*

 3. Imi place mult justificarea ta, cu toate ca personal nu agreez ideea de pericol, am visat la securitate, la siguranta absoluta toata viata. Cred ca sunt si foarte fricoasa si intru repede in panica. Dar literar, ceea ce ai gandit tu suna extrem de bine. 😉
  Acum ca ai scapat de teze si esti mai libera si mai linistita, ai tot timpul din lume sa te axezi pe lucrurile care te pasioneaza cu adevarat. 🙂 Weekend relaxant iti doresc!

 4. Nu aș vedea nicidecum așa pericolul… pentru că atunci când mă gândesc la asta mă gândesc la accidentul de mașină pe care l-am avut acum 5 ani… mașina cealaltă intrase în fratele meu direct și nu știam dacă mai e în viață… mama era gravidă în luna a opta cu sora mea… pericolul adevărat e atunci când nimeni nu te poate proteja…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.