”Prima lună plină” și ”a doua lună plină” – Kelley Armstrong

Vreți recenzii, vă fac. Evident după stilul meu.

Având în vedere că azi-noapte am terminat a doua carte, azi vă vorbesc despre Prima lună plină și A doua lună plină – Kelley Armstrong.

Le puteți comanda la WWW.TRITONIC.RO

Elena e singura femeie-vârcolac din lume.

În prima carte, din cauza unor vârcolaci din afara Haitei care încep să facă probleme, atrăgând atenția asupra existenței vârcolacilor, Elena e nevoită să se întoarcă la Haită, la fostul iubit, la fosta adevărata familie, deși încerca să își stabilească o viață normală în Canada, alături de Philip, prietenul ei. Ea află că, în ciuda atâtor lucruri care ar fi trebuit să o facă să îl urască pe fostul prieten din Haită, Clay, dragostea pe care o împărtășesc e prea mare.

În a doua, Elena se întâlnește cu două vrăjitoare, care îi spun despre o organizație ce răpește și închide specii de supra-oameni, de genul vrăjitori, vrăjitoare ( nu e același lucru cu vrăjitorii) semi-demoni cu puteri de teleportare, șamani, vrăjitori voodoo și vampiri. După ce refuză să le ia în serios, este răpită de organizația respectivă și aruncată într-una din celule.

Nu pot să vă spun mai mult, că stric toată plăcerea lecturii.

Dacă prima carte e mai activă, mai multe scene de dragoste, replici dure care maschează adevăratele sentimente, a doua are și un factor psihlogic. Jocul aparențelor, capacitatea de a te controla și de a juca umil în fața celor ce sunt în stare să-ți facă viața mai bună, în condițiile în care ești închis într-o celulă cu geam transparent, ca la muzeu. Acțiune din plin, răsturnări de situație, schimbări de atitudine (?). Nu, serios, nu mă așteptam de la o schimbare de la Clay. El este egoist, ignorant și nepăsător față de alții, cu excepția Elenei, pe care o iubește enorm. În a doua carte, se oferă să îi scape pe ceilalți de coșmarurile de a fi omorât atâția oameni, deși nici el nu se mai simțea în stare. Credeți-mă, dacă citiți și vedeți cum e, o să rămâneți la fel ca mine.

Sunt niște lucruri… Cum ar fi coperta. Într-adevăr, e super realizată, dar Elena e blondă. Da…

Am sesizat ceva. Elena vrea să fie independentă, să facă totul singură, considerând că se descurcă. Totuși, de fiecare dată când e într-un pericol real, gândul îi fuge la Clay și la Jeremy, tatăl lui Clay și membrul Alpha al Haitei.

Pentru iubitorii de fatastic și pentru fanii Twilight, e o carte care trebuie devorată – două de fapt. De ce fanii Twilight? Ca să vadă cum se construiește o lume reală, fără Happy end, în lumea scrierii. Și aici mă refer la numeroasele persoane pe care Elena le pierde de-a lungul celor două episoade. Evident, toți pot să o citească. Dar nu vă spun nimic mai mult. E o carte prea reală ca să nu te întrebi măcar o clipă dacă nu e posibil să existe cu adevărat.

Mulțumesc Oanei, din nou. Știe ea pentru ce (sper).

10 păreri la “”Prima lună plină” și ”a doua lună plină” – Kelley Armstrong

  1. Elena e singura femeie-vârcolac din lume.
    ________________________________________
    Iar eu cred ca voi deveni in curand singur femeie din lume care nu este atrasa absolut deloc de sf. 😦 Nu, nu singura femeie, singurul om de pe planeta. Ce aveti fratilor cu genul asta?

  2. 🙂 incipitul suna bine….acum nu stiu…sa raspund…sa las un mesaj…poate, poate sa-i cer nr Elenei si sa-mi povesteasca ea si restul…e mai misto asa, nu? 😛

  3. Pingback: Amintiri de ’10 « Ada Pavel

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.